svar på frågor:

berätta något om dig och din blogg?

hon som gömmer sig bakom den här bloggen heter inger helén ludvigsen och är väl egentligen som vilken tonårstjej som helst (fast nä). jag läser media det andra året på en skola vid västkusten som får mig att känna att det är mitt livs största misstag. jag fyller 18(!!!) år om en månad och tjugo dagar. då väntar london och parisresor, tatuering och dansa-fastän-hjärtat-brister kvällarna långa. lite mer om mina drömmar och vad jag helst ödslar tid på kommer lite längre ner.

jag skapade bloggen för att avlasta allt som rör sig i en tonårings förvirrade huvud på bild, istället för i ord.
att dela med sig av sig själv, och få det tillbaks av er har varit det finaste under denna bloggresa, som jag hoppas fortsätter så.
år på år på år.  

när börja du bli lastbilschafför?

jag har praktik i 4 veckor nu, och då valde jag att vara med min pappa som lastbilschaufför.
det finns så lite att välja på här, och då tänkte jag göra en übersmart kombo med att fota, och få resa samtidigt!
helschysst om du frågar mig

vilka är dina favoritbloggar?

svårt att sätta stämpel på något som just favorit, men här är några jag besöker:
kisskissbangbang. coffeeworld. rememberpauline. niotillfem. hannour. natalie. vardagsbrus. loveletterpapercuts. caryw. annettepehrsson. flora. explodera. generationtvå (hahah<3) wishwishwish. thecompletetruth. limeamanda. afewyearsoverdue.

vad gillar du att göra på fritiden?

åh, det är så mycket. rita. sjunga. spela gitarr. umgås med vänner. fika mest hela tiden. resa. fota. åka inlines. longboard (som jag fått dille för från fjolåret) baka. secondhandshoppa. drömma. simma. and the list goes on...

vad gillar du för musik?

det som spelas är rätt mycket electro, indie (pop, rock), alternative, folk och allt annat poppigt och gött.
akustiskt är också bra skit.

kan du göra en lista på finfina böcker kanske?
det hade jag mer än gärna gjort, om det inte vore så att jag är världens sämsta bokläsare.
jag återkommer, promise!
hur är livet som lastbilschaufför?

i stora drag, långtråkigt. fast fint. jättekonstig mening och jättekonstigt svar. finast är väl hur man passerar landskap efter landskap tror jag. att se årstidernas bästa sidor. och det tråkiga är att det blir lätt ensamt, radion spelar samma blaska dag som natt och innan man kommer hem sover hela byn. fast det har ju sin charm i sig. ah

om du bara fick välja ett band/artist att lyssna på för evigt, vem/vilka skulle det vara (förlåt för jobbig fråga)?

haha, den där var so not cool. salem al fakir har alltid varit den man som legat mig varmast om hjärtat, så det hade ju vart en synd att välja nåt annat. (still not cool)

din värsta ovana?
att alltid vara ute i sista sekund. med allt. och det = denmeststressadecheyenivärlden.

godaste frukosten?
det spelar ingen roll sålänge den är utomhus under varma sommarlovsdagar. (men helst grillad baguette, turkisk yoghurt och favorit-tét/iste.  

vad är det finaste du vet, och varför?
det är så mycket jag tycker är fint, så det är svårt att bara välja en grej. det som gör att vi får uppleva allt det fina är ju livet, så jag tycker nog det är det finaste som finns. sen vad man vill att det ska innehålla för fint är upp till var och en. sen är människor som gör något för andra kanske det finaste jag vet med. faddrar i alla dess former, såna som ger ett hjälpande leende, kramar om en, hjälper till med läxan, överraskar, uppmuntrar. allt som gör att livet känns lite lättare, och lite bättre för en stund.

din favoritfilm? som du kan se tusen gånger och ändå vilja se minst 12 gånger till.
mom at sixteen. för att den är så fantastisk och fin att jag gråter mig igenom halva filmen.

favoritlåt för tillfället?
åh, svårt. det står mellan den här, den här och city and colour's alla låtar. 

vad drömmer du om?
jag drömmer om allt. verkligen allt.
att bo i australien. jobba på italienska vogue eller franska elle. äga en bungalow på ett exotiskt ställe. 
uppmana människor till ett miljövänligare liv. åka till rymden och komma levande tillbaks, hoho. 
bli ekonomiskt oberoende (och bli fadder åt så mycket som det bara går. besöka, och fota utsatta byar)
besöka varje världsdel. öppna ett café i gamla staden någonstans. vara lycklig tillsammans med finaste mannen och finaste barnen. få se mig själv ur någon annans ögon (drömma går ju). inga livshotande sjukdomar och ett evigt liv med fred på jorden.  
jag vill helt enkelt leva ett liv jag vet att jag inte kommer titta tillbaks och ångra att jag aldrig gjort något jag alltid velat göra.

det där blev ju nästan en uppsats. my bad. jag drömmer alltför mycket.


vart bor du och hur är det där?
jag bor i guds glömda ort billingsfors (med underdrift). med endast 1400 invånare kan det faktiskt inte bli annat än livlöst. det pendlar mellan livlöst-och-inget-händer-alls, till allt-händer-bara-i-billingsfors. men jag tycker om somrarna här. mest för att man kommer härifrån så lätt, hähä

kan inte du berätta om dina/ditt livsmål, och hur du ska ta dig dit?

mitt livsmål är att leva det liv jag drömmer om, och inte låta de få möjligheter man kanske har idag hindra mig. vill man något måste man sträva, och det tänker jag göra fullt ut. man lever bara en gång, och då tycker jag man ska passa på att göra något fint av det, som man sen kan vara stolt över att blicka tillbaka på när det är ens egen tur att ha kafferep och krösamaja-snack.

vad har du för kamera?
en nikon d90! (fast önskar att jag hade en d700. eller d3. mm)

vilka är dina favoritfilmer?

500 days of summer, älska mig, a walk to remember, mom at sixteen (se den! det är inte det mtv sänder),  
det mesta fina disneyrelaterade filmerna (lejonkungen, skönheten och odjuret osv)

stjärnor och flyga. vad tänker du på när du hör dessa ord och vad betyder dom för dig?

frihet. det är vad jag tänker på när jag hör dom orden.
stjärnor är så långt bortom oändligheten man kan komma, och för att komma dit måste man på något sätt flyga. och kan man flyga kan man flyga bortom oändligheten. frihet är så viktigt på alla sätt och vis.

om du fick önska dig en enda sak, vad skulle det vara?
fred på jorden i all evighet. no doubt 

tror du på liv efter döden?

helt ärligt så vet jag faktiskt inte. jag vill tro det, eftersom det vore konstigt att leva ett liv och sedan dö och aldrig finnas mer.

jag tycker att du är hemskt duktig på att formulera dig. och att du fotograferar liksom fett bra bara. och jag undrar var bor du? vilken stad alltså? jag kanske är världens trögaste som inte har hajat det men i alla fall.

puss. ps du är himla bra på vad du gör
åh vad glad jag blir. puss och tack! jag bor som sagt i billingsfors, som är en by i dalsland. tror faktiskt inte det var så många, om ens någon som visste vart jag bor eftersom jag aldrig nämt det. men nu vet ni!

vad är ditt favoritplagg?
mina jeans-shorts. mest för att man både kan vara festlig, halvfin och helfin i dom och jag bär dom så ofta att man skulle tro att jag inte har nåt annat. ogillar man jeans så är det prima skinka!vart får du inspiration ifrån?

den tanken har slagit mig innan, eller får du allt från dig själv? isåfall är du min största idol.
anledningen till frågan är att du är en stor inspirations-källa till mig, och säkert många fler, din blogg och det du skriver om brukar göra mina dagar/nätter.
mitt leende går mellan öronen på mig, fy vad glad jag blir. tack så hemskt mycket, åh.
när man är en människa inom konstkulturen tror jag man ser det mesta framför sig redan innan man får en färdig produkt. det får iallafall jag. jag behöver, precis som alla andra inspiration för att göra något bra.
det kan vara alltifrån böcker, människor, kläder, foton, musik osv.
så jag måste nog säga att miljön omkring mig är den största inspirationskällan.
 

om du fick packa din resväska och sticka vart du vill, vart skulle biljetten gå?

biljetten hade gått till australien, utan tvekan.

vad är det finaste som hänt dig 2011?

tror inte det finaste har hänt än, faktiskt. kanske att min fotolärare sa att jag var skolans bästa fotograf (enligt honom, och vad vet jag. jag har verkligen inte sett mer än 5% av skolans talanger), och är den människa som pushar mig mest genom och in i den här fotovärlden.

favorit band/artist?

the kooks har varit en solklar favorit jagvetintehurlänge, precis som salem al fakir.
men jag är ett stort fan av city and colour, håkan, florence valentin, two door cinema club, belle & sebastian, veronica maggio, steget, billie the vision and the dancers, lykke li, armand mirpour, the smiths and so on.

säg att du följer med din kompis hem till hennes/hans kompis på filmkväll och du känner bara en person, hur brukar du klara du dig då?

tycker det är kul med nya människor, men brukar analysera lite hur dom är, hur knasigt det än låter.
verkar dom okej, då är allt okej. man tar lite plats, tar lite mindre plats. precis som det ska va.  

finaste skådespelaren? både pojke och flicka.

åh. alltså. jag tycker så mycket om joseph gordon-levitt och zooey deschanel i 500 days of summer (som är en av mina favoriter). så jag säger väl så.

favoritplats?

guppandes i en båt en varm sommardag med fina personer. åh vad jag vill ha sommar nununu.

har du någonsin varit olyckligt förälskad?

både ja och nej. på gott och ont.
det var den där killen ni vet, som man stöter på vid bussterminalen någon gång i månaden, som tar samma buss som dig, men har ingen aning om hans namn, eller vem han är. mer än han med de slitna jeansen, converse och det mörka håret. han med ett leende som ingen annan. han som jag tillslut fick ha för mig själv, för ett tag. han jag fick lyckan att träffa på en fest, och därefter träffades vi varje onsdagskväll med två andra. jag och min kompis kallade det onsdagsdubbeldejt. mitt hjärta slog femtioelva gånger om så fort vi sågs, och jag har aldrig mått så bra. ändå blev jag aldrig kär, även fast jag tror att jag egentligen var det men aldrig vågade.
och kanske var det egentligen bara tur. för mer än så blev det inte.

är du oskuld?

förstår inte varför det skulle vara så intressant att veta. dum fråga

vilken är din bästa stad?

jag tror göteborg är den. men jag gillar stockholm också. sen gillar jag norge och fredrikstad. fast inte lika mycket. tror inte jag upplevt min absoluta bästa-stad-känsla än.

har du kille?

njet.

brukar du träna?

pinsamt lite isåfall. jag simmar när jag har tid och promenerar ibland. mer än så rör sig inte den här tonårskroppen. men zumba låter spännande.

om du skulle vara någon annan för en dag vem skulle du då vilja vara?

rachel zoe. mest för att hon alltid varit en favorit, och att hennes liv verkar rätt spännande. och hålla på med kläder dagarna långa har jag inget emot.


kommentarer
Postat av: ellen

himla fina svar!

2011-03-08 @ 16:17:13
URL: http://boomboombang.blogg.se/
Postat av: hevin

2011-03-08 @ 18:07:00
URL: http://steppingstone.devote.se
Postat av: hevin

tack så jätte mycket!fina svar förresten. kram

2011-03-08 @ 18:07:54
URL: http://steppingstone.devote.se
Postat av: bella

alltså åh. va fint och trevligt att läsa!

2011-03-08 @ 20:04:46
URL: http://thirteenseven.blogg.se/
Postat av: victoria

jag vill också till Australien. det verkar så underbart!

2011-03-08 @ 20:29:03
URL: http://pulsensfrekvens.blogg.se/
Postat av: brassinpocket

vakre svar:)

2011-03-09 @ 00:38:15
URL: http://brassinpocket.devote.se
Postat av: ida

tror aldrig jag nämnt att jag gillar din blogg iH, men de gör jag ju för fan! älskar hur du skriver! :) nu fick jag sagt de med, och saknar dig kan jag klämma in med. puss!

2011-03-09 @ 23:22:50
URL: http://iidahjelmgren.blogg.se/
Postat av: Lisa

trevlig läsning och bra svar!

2011-03-14 @ 12:59:05
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: n.

jag blev väldigt avis av din utbildning till lastbilschaufför.

2011-03-14 @ 20:23:31
URL: http://oddocelot.blogg.se/
Postat av: Alice

åh, du är så fin och bra!

2011-03-17 @ 11:49:07
URL: http://afewyearsoverdue.blogspot.com/

kommentera inlägget här:

ditt namn:
kom ihåg mig?

mejl: (publiceras inte)

URL/din blogg:

din kommentar:

Trackback
RSS 2.0